2010. október 19., kedd

Marie Claire Fashion Days 2010




Elérkezett a várva várt péntek, a Marie Claire Fashion days 2010. A meghívásnak nagyon örültem, hiszen nagyon kíváncsi voltam a fiatal magyar tervezők munkáira. A bemutató előtt László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője mondott köszönetet a vendégeknek, ezt követően rögtön kezdődött a show. Tavalyihoz hasonlóan most is a tervezők két csoportja mutatkozott be, a NEW GENERATION és a FUTURE GENERATION.
Személy szerint nekem nagyon tetszett Mojzes Dóra, Nanushka, (közös fotó is készült) Use, és a Je Suis Belle tervezőpáros új kollekciója.


Összességében nagyon igényes, nagyon színvonalas est volt, bár erre számítani is lehetett. A Marie Claire kétséget kizáróan mindig csodálatos bemutatót ígér, ahol válogatott modellek kitűnő sminkben, hajban mutatják be a legújabb divatot.
A ruhákat elnézve, a fiatal tervezők erőszeretettel használták a bőrt, a latexet és a csillogó kiegészítőket. Olyan hangulatot teremtve ezzel, mintha a néző egy divatos szexshopba érkezett volna, ahol nem ciki cuppanós dresszet viselni, hozzáillő platformmal. Egyik kedvencem Mojzes Dóra, aki igazán határozott és darkos stílust választott modelljeinek. Kicsit a szado-mazo és domina szerkót ötvözte egy középkori, harcos Jeanne d'arc jelenséggel. Ezt a feltevést misem bizonyítja jobban, mint az egyik szett, ahol a modell egy divatos fejdíszt viselt, amely egy hatalmas agancs volt, ez lehet bizonyára a győzelem jelképe !?! A másik kedvencem a ruhákon lévő páncélszerű, bőr válldíszítés, amely gyönyörű formai gazdagságban mutatkozott meg. A képek magáért beszélnek.
A Je Suis Belle csillogó, strassz kövekre emlékeztető flitteres ruhái és kiegészítői színkavalkádként söpörtek végig a bemutatón, a monokróm hatást szépen kiegészítve.
Nanushka a rá jellemző módon, kényelmes, hordható, de mégis egyedi ruhákat mutatott be. A lágy színek, a puha anyagok most sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak. Az előző kollekció számomra sokkal szürkébb volt, most a színek kerültek előtérbe. A bézs, a fáradt rózsaszín, a meleg szürke árnyalatok tökéletes összhangot teremtettek a kifutón. A túlméretezett kapucnis pulóver, magas szárú csizmával a lezser viselet mintapéldánya.
A USE szintén nem adta alább, az eddig megszokott sikkes, nőies vonalat követte. A bőr és a latex kombinációkkal sejtelmes szexualitást csatoltak a ruhák mellé.
A fiatal magyar tervezők kollekciójára sok celeb is kíváncsi volt, köztük Zimány Linda, Dér Heni, Lakatos Márk és Piringer Patrícia. (mint a képek is mutatják jól is érezték magukat.)  A fashion show-n a divatblogger Festy-vel is találkoztam, aki most is elbűvölő volt.



2010. október 17., vasárnap

M-LAMP üzletnyitás!


Fatér Mária egy személyben feleség, anya, modell és designer, jelenleg egyedi lámpákat készít, melyeket a napokban megnyílt M-lamp üzletben lehet megvásárolni.
A boltnyitó/ Night Shopping eseményre én is meghívást kaptam Máriától. Amikor először megpillantottam lámpákat, rögtön az „objet trouve” eljárás jutott eszembe. A pop art és a dadaizmus korában terjedt el és mai napig jelen van a kortárs képzőművészet, iparművészet és design területeken. A tervezőnő, olyan hétköznapi tárgyakat illeszt össze, melyek eredetileg más funkcióval bírnak, de az újraértelmezés révén új szerephez juttatja a különféle tárgyakat. A régi vintage porcelánok, vázák, csészék, műanyag állatfigurák és egyéb humoros térplasztikák kapnak főszerepet lámpák formájában. A kedvencem a zöld gumikacsa lámpa.

Fotó/ Digitális művészi utómunka / Szöveg:

CHABY

2010. október 14., csütörtök

▪ ■ ■ ■ ■ M a r i e C l a i r e F a s h i o n D a y s ■ ■ ■ ■ ▪



Újra megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, mely három napig tart. A tavalyihoz hasonlóan valószínűleg a mostani is nagy siker lesz. Exkluzív divatbemutató keretein belül mutatják be legújabb kollekciójukat a magyar tervezők. Már nagyon várom a pénteki napot, mivel meghívást kaptam a zártkörű szakmai bemutatóra. Remélem, sok fotót tudok majd készíteni, melyeket felteszek a blogomra.
Magyar tervezők, akik bemutatják legújabb ruháikat, ezen a lenyűgöző divateseményen: Anh Tuan, Artista, Je Suis Belle, Nanushka, Konsánszky Dóra, Use Unused, Abodi Dóra, AnnaEva, Imago Mundi, Kepp Showroom, Mojzes Dóra, Szegedi Kata.

Helyszín:
Millenáris B épület

Időpontok:
Október 15. péntek, zártkörű szakmai nap
Október 16. szombat, 10:00-22:00
Október 17. vasárnap, 10:00-19:00

Honlap:

http://www.mcfashion.hu

2010. október 13., szerda

◄ O U T F I T 2 0 1 0 . 1 0 . 1 0 ★ Csinnadratta ★


„ W A M P O L Á S ”

„WAMPOLÁS”
  
A Design hét zárásaként látogattam el a Wampra, melyet már nagyon vártam.
Rég voltam, ezért teljes lázban égve indultam el a vásárra. Meglepődve tapasztaltam, hogy az érdeklődés a kreatív tervezők iránt abszolút nem vesztett erejéből, ha emlékeim nem csalnak, legutóbb is ilyen tömeg volt. Bár az elég lehangoló, hogy helyhiány miatt, szinte agyontapossák az embert, kicsit úgy éreztem magam, mint egy heringes dobozban.
Persze pozitív benyomások is értek. Örömmel tapasztaltam, hogy kreatív, mókás, agyafúrt, innovatív és bizarr (és még sorolhatnám a hasonló jelzőket) tárgyakból most sem volt hiány a művészpiacon. Ennek bizonyítékaként, a vasárnapi látogatás képeit láthatjátok. Nektek mely tárgyak tetszenek?



Öntött kerámia bűbájbabafej. Tereza névre hallgat.
Tervező:
HIDVÉGI PETRA



Az ékszereket a következő szavakkal tudnám leírni: egyedi, minőségi és divatos.
Akire rájött a vásárlási láz, az ki tudja elégíteni a LÁTOMÁS üzletekben.




A PLASTENKA táskák olyan, egyedi tervezésű és gyártású, 100%-ban ökotudatos design termékek,
melyek használt műanyaghulladékból készülnek.
PLASTENKA DESIGN



Mókás, különleges, extrém szemüvegek
 ORANGE OPTIKA


Lámpák tányérokból, csészékből, gumicsizmából, tejfölös vödörből vagy gömbakváriumból. Újraértelmezett tárgyakból működőképes lámpák.
Tervező:
Fatér Mária




A fiatal textiltervező munkáira a különleges, a luxus és az innovatív jelzőket használnám.
Végtelenül kreatív tervezés eredménye.
Tervező:
Ducsai Judit




Különleges,stilizált, neon színekben pompázó, hétköznapi tárgyak kicsinyített másolataként
csodálhatjátok meg ezeket az aprócska tárgyakat, melyek igazából fülbevalók.
Tervező:
KOÓS DANIELLA


Fotó/ Digitális művészi utómunka / Szöveg:

CHABY

2010. október 4., hétfő

SMIZEDIVAT© by C h a b y






.
..
...
.....
.........

SMIZEDIVAT© by Chaby

Photographer / digital artwork / fashion editor / set design / styling / text /  model:

.........
.....
...
..
.