2012. február 29., szerda

Marni at H&M

Marni at H&M kollekcióból nekem a kiegészítők a befutók. Úgy gondolom, hogy igazán jól kombinálható alapdarabokat terveztek, melyek egy egyszerű fehér póló-farmer szettet is különlegessé tehet. Ez egyaránt igaz a női-, és a féri kollekció darabjaira is. Magamat kiegészítő-pártinak tartom, ezért elsőként mindig ezeket nézem meg egy outfiten. Aki esetleg nem szeretné a 60-as, 70-es évek szín-, és formavilágát az se keseredjen el, biztosan talál valami apróságot magának a kollekcióból.

Már nagyon várom március 7.-ét, mert egy nappal a megjelenés előtt alkalmam nyílik bevásárolni Marni at H&M kollekcióból a Glamour shoppingparti keretein belül.




fotók: glamour archívum

2012. február 27., hétfő

Oh Land -White Nights


Oh Land nevű zenekarra nem rég találtam rá és azonnal beleszerettem. Az együttes énekesnője Nanna Øland, aki ennek a sajátos új irányzatnak az electropop-nak az egyik kiváló képviselője.
Utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy kedvelem azokat az együtteseket, énekeseket akik kombinálják a kísérleti és a klasszikus művészetet, ezáltal alkotva valami újfajta hangzást.
Hallgassátok meg legújabb számát a White Nights-t és egy régebbi számukat a Sun of a Gun-t .

Utóirat: White Nights kezdő képkockáiban a meghökkentő
kétujjas űr-város gyűrű sem elhanyagolható.


                     


forrás: israbox, youtube

2012. február 25., szombat

Londoni street style

Ezen az uncsi napom muszáj volt feldobnom valamivel a hangulatomat, úgyhogy "szétnéztem" London utcáin…. Érdemes volt, rögtön feldobódtam:) 
Napi favorit Givenchy Rottweiler pulcsi … de szeretnék ilyet!!!


képek:streetpepper

2012. február 24., péntek

Légy gavallér, ha mersz!

A tavaszi/nyári szezon legújabb kiegészítője a Gallér. Soha nem látott erővel robbant be és söpört le mindent maga előtt, utat törve a kiegészítők ranglistáján. A tervezők különböző anyagból, színből és mintával készítettek gallérokat és gallérnyakékeket, melyeket még maga Pán Péter is megirigyelhetne. Voltaképp teljesen mindegy melyiket választjuk legyen szó szögletes vagy lekerekített formáról, fémből esetleg bőrből készült darabról, egy basic póló-farmer összeállítást maximálisan sikkesé tehet.













Aki esetleg érez magában egy kis kreativitást, akár maga is készíthet egyet




Linh Thi Do és Christine Rhee alkotásai



Nemcsak a hölgyek de az urak is feldobhatják hétköznapi outfitjüket egy mintás vagy színes inggallérral. Elnézve a 2012-es nyári és téli kollekciókat, bátran állíthatom, hogy minden szempár a gallérokra szegeződik és jaj annak aki nem hódol be.



David Delfin f/w,  Adidas Silver,  Maria Escote f/w
David Delfin f/w,                                       Givenchy f/w
Luis Manteiga f/w, Luis Manteiga, David Delfin s/s


Nyakdíszek az 'idontlikemondys'-től

2012. február 23., csütörtök

Budapest Essential Looks 2012



Jövő héten Budapest Essential Looks. Most is mint tavaly fantasztikus programokkal várják a látogatókat. Én március 2-án pénteken fogok ellátogatni és a blogon mindenről tudósítok.

BUDAPEST ESSENTIAL LOOKS 2012/TAVASZ
2012. március 2-4., Millenáris, Teátrum

Programok – napi bontásban

MÁRCIUS 2., PÉNTEK
11.00 -14. 00 NYILVÁNOS FŐPRÓBÁK
15. 00    GABÓ SZERENCSÉS
15. 50    KEPP SHOWROOM
16. 40    TOMCSÁNYI DÓRI
17. 30    ANNAEVA
18. 20    NUBU
19.10     ARTISTA
19. 30    BE CREATIVE - NOT MONOTONE 
                Lancia divattervezői pályázat döntőseinek bemutatója

MÁRCIUS 3. SZOMBAT

11.00 -14. 00 NYILVÁNOS FŐPRÓBÁK
15. 00    SUGARBIRD
15. 40    MAGENTA

TERVEZŐI BEMUTATÓK 
16. 20    ART’Z MODELL
17. 00    MADLEINE by Fidji Couture
17. 40    MANIER
18. 20    LÉBER BARBARA
19. 00    DAALARNA - Benes Anita
19. 40    ART’Z MODELL EXCLUSIVE
20. 00    BE CREATIVE - NOT MONOTONE 
                Lancia divattervezői pályázat döntőseinek bemutatója


MÁRCIUS 4. VASÁRNAP

10.00 → 19.00 VIP SCHWARZKOPF PROFESSIONAL FODRÁSZ NAP
10.00 → 13.00   Nyilvános főpróbák 
13.00 → 14.00   2012 esküvői trend bemutatók:Fehér Szalon, Nagy Ágota by Orlando Collection 
14.00 → 15.30   Schwarzkopf Professional bemutatja:
2012 tavasz/nyár hajszín trendjei a divat tükrében
15.30 → 16.00   Szabó Ádám, a Trevor Sorbie International plc. Covent Garden nemzetközi mesterfodrászának bemutatója
16.00 → 16.20   2012 tavaszának esküvői konty trendjei, Karika Zsolt és Rózsa Erzsébet  bemutatója
16.20 → 16.40   Kreatív Sminkműhely bemutatja: 2012 tavaszának smink trendjei és 2012 esküvői smink trendek
16.40 → 17.00   BE CREATIVE - NOT MONOTON
Lancia divattervezői pályázat döntőseinek bemutatója, eredményhírdetés
17.00 → 19.00   Szakmai Program VIP :  Trend bemutató

További információ budapestlooks honlapon

2012. február 20., hétfő

Marni at H&M lookbook

Napvilágot látott a Marni at H&M férfikollekció lookbook sorozata

A marni-minták és -színek játékos mixelése nemcsak a női,- de a férfiruhákon is szemrevalóak. A kontraszt kedvéért a finom sziluettek modern részletekkel jelennek meg, természetesen megtartva a klasszikus maszkulin hatást . A márkára jellemző geometrikus formák az ingeken és kabátok bélésein egyaránt megmutatkoznak.  A kollekció egyértelműen sportos, könnyed , laza viseletet kínál a férfiak számára. A praktikusságot és a divatot szem előtt tartva a tavaszi-nyári szezon kulcsfontosságú darabjai is megjelennek. A sportzakó, a rövid short és a hátizsák izgalmas kombinációja  az utcai megjelenés koronázatlan királyává avanzsálja viselőjét.

Ne feledkezzünk el március 8-án a Vörösmarty téri üzletben bevásárolni.








képek: highsnobiety.com

2012. február 16., csütörtök

Hordhatatlanságból jeles!

A párizsi divathéten nemcsak elbűvölő prêt-à-porter kollekciókat csodálhattunk meg, hanem néhány igencsak fura kreatív alkotást is. Többek között Thom Browne és Walter van beirondonck bizarrnak tűnő kreációit.

Walter van beirondonck kollekciója merőben más, mint amit eddig megszokhattunk. A horrorvilág és a meghökkentés hatásvadász motívumait alkalmazta. A maszkok, bilincsek és gumikesztyűk talán egy sorozatgyilkos ruhatárába illenének. Mindezen show elemeket leszámítva mégis érezhető és látható volt az előremutatás, mely a divat szempontjából elengedhetetlen. A színes öltönyök izgalmas kétszínűsége, a merész mintapárosítás és a stilizált etnikus díszítőelemek a pulóvereken - számomra egyértelmű üzenet; Merj kitűnni! , Légy más!








Ugyancsak horrorfilmbe illő jelmezek és amerikai focistákra hajazó önjelölt modellek- ez Thom Browne 2012-es férfi kollekciójának főbb jellemzői. Bátran használta a rózsaszínt, az almazöldet mintás zakókat kockás nadrágokkal és mindezekhez gigantikus méretű szegecseket párosított. A képek szerintem magukért beszélnek.





képek: style.com

2012. február 11., szombat

Valentin napi ajándékötletek

Nyakunkon a Valentin nap

Ez az a nap, amikor a szerelmesek őrült kutatásba kezdenek, hogy meglepjék egymást kisebb-nagyobb ajándékokkal.  A szokásos giccstárgyak elől fejvesztve meneküljünk, helyette inkább ajándékozzunk valami személyesebbet, amire párunk régóta vágyik. Összegyűjtöttem 10 apróságot, aminek én is rendkívül örülnék.



1, Swatch óra, érdekes mintával, óarany színben.
2, Vintage pulcsi macskával és szívekkel (American apparel)
A 80-as évek inspirálta design piros, kék és fehér színekben. A pulcsi karján lévő szívekkel és a mókás macska mintával izgalmas időutazás tehetünk a divat és a stílus mérőszalagján.
3, Givenchy Play for him
Nyomd meg a Play gombot és hagyd szárnyalni a képzeletet. Az amyris fa lágy, szelíd aromája előcsalogatja az elegáns de ugyanakkor ultrachic-es  ellentmondást nem tűrő férfi képét. Csipetnyi édeskés pacsuli a szantálfa illatanyagával beindítja az érzékeket.
4, Alsónemű
Most itt az idő hogy kidobja párod a bő, trottyos boxereket és helyette meglepd egy David Beckham for H&M alsóneművel
5,  ipad 2 Pantone védőhuzat
Egyéni testreszabás ha már unod az ipad egyszínűséget.
6, Yves rocher argán olajos termékek
Tökéletes választás ha egy kicsit is odafigyelünk párunk szépségére. A friss argán olaj biztosítja a megfelelő vízháztartást bőrünknek és  fokozza rugalmasságát. Gyulladáscsökkentő hatású, így egyaránt kiválóan alkalmazható túl zsíros (aknés, pattanásos) és a túl száraz (ekcémás, pikkelysömörös) bőrön. Emellett lassítja a bőr öregedését is.
7, Topman hátizsák
Ha már uncsi az oldaltáska, akkor mindenképp válassz hátizsákot. A „városi túrázás”-hoz igazán praktikus és nem utolsósorban a tavaszi/nyári szezon meghatározó kiegészítője.
8, Lush maszírozó testápoló
Egy kimerítő nap után remek program egy közös masszírozás. Illatgyertyák, halk zene és egy ellazító édes masszázs. Aki szereti a csokoládé, a mandula és a vanília illatát az mindenképpen próbálja ki ezt a szilárd testápolót.
9, BRITAIN BLUCHER- Zara
Egy pasi ruhatárából sem hiányozhat a casual bőrcipő. Ha nem találkoztál a gardróbban vele, akkor muszáj beszerezni minimum egy ilyen kötelező basic darabot.
10, Diana f+cmyk
Az 1960-as évek eleje óta kultikus legendaként élő, teljes egészében műanyagból készült Diana fényképezőgép mindig is álomszerű, ragyogó és lo-fi képeiről volt híres. Egy ilyen lomo-val igazán ötletes és lenyűgöző fotókat lehet készíteni, legyen szó nyaralásról vagy egy meghitt baráti összejövetelről.


képek: swatch.com, American apparel.com, parfumcenter.hu, h&m, lush.hu, asos, yvesrocher, topman, zara, rododendron.hu
montázs: saját készítés

2012. február 8., szerda

Vacsora kígyóval


Lanvin-ről köztudott, hogy nem szereti az unalmas kampányokat, így a 2012-es tavaszi/nyári szintén elég vadra sikerült. Egzotikus vacsora kígyókkal, megfűszerezve egy csipetnyi trópusi hajcihővel és megannyi ámulattal.  A csodás fotókért természetesen Steven Meisel a felelős. Engem levett a lábamról.

Név szerint a modellek;  Angus Low, Johannes Schulze, and Aaron Vernon alongside Othilia Simon, Aymeline Valade, Marte Mei van Haaster







képek: lanvin.com

2012. február 6., hétfő

Párizsi divathét kedvencei

Már bemutatták a 2012-es őszi/téli kollekciókat a párizsi divathéten. 
Kedvenceim Yves Saint Laurent, Kolor és Givenchy.


Stefano Pilatti a téli szezonra egy teljesen egyszínű fekete-fehér kollekciót álmodott meg. Dekandens férfiruhák megannyi variációját láthattuk a kifutón. Első ránézésre talán unalmasnak tűnhetnek a monokróm szettek, de ha közelebbről megnézzük, akkor fellelhetőek a gazadag részletkidolgozások. A bőrberakás a kabátokon, pulcsikon vad lázadást vetít előre, talán egy valódi YSL zsoldos hadsereg öltözetének újragondolása. A borotvapenge mintájú inget egyszerűen imádom.









Kolor őszi/téli outfitjei klasszikus letisztult színekből és sziluettekből állnak. Tervezője az eleganciát egy csipetnyi hanyagsággal párosítja. A tisztázatlan nadrágvégek, a gyűrt anyagok és a strukturált rétegek nem a befejezetlenséget tükrözik, hanem sokkal inkább megadják az egyéni hangvételt. A camel, a vörös, a bordó, a mogyoróbarna színek nagy kedvenceim a kollekcióban.
Plusz pont jár a piros zokni választásért, így szinte bármelyikben el tudnám magam képzelni. 








Givenchy erőteljes víziói igazán drámaian festettek a kifutón. Riccardo Tisci modelljei törzsi tradíciókat felelevenítve orrpiercingeket viseltek, melyekhez koromfekete és lángvörös szoknyák párosultak. Első pillantásra valami baljós előérzete támad az embernek, mikor meglátja ezeket a kedvesnek aligha mondható modelleket. A kollekciót csillagok, csíkok, bőrök, szoknyák és egy nagyadag túlvilági vadság jellemezi. 






képek: style.com