2012. március 31., szombat

Vajon milyen zenék ihlették a tavaszi kollekciókat?

Készülvén a jó időre, körbenéztem mely zenék inspirálták a tervezőket a 2012-es tavaszi/nyári kollekciójuk bemutatásánál.

Egy jó zene kiválasztása a divatbemutató meghatározó része, hiszen hozzáadhat, de el is vehet a show sikeréből. Gyakran jelentenek ihletforrást a múlt századi zenék de olykor találkozunk aktuális énekesek már sikerre vit szerzeményeivel is. A londoni, párizsi, milánói és new yorki divathetek zenepalettája  mondhatni igencsak színesre sikerült, ugyanis volt olyan designer akinek modellje a Radiohead legújabb albumára  de volt olyan is aki a Flettwood sejtelmes dallamaira lejtett végig a kifutón. Összegyűjtöttem a számomra legkedvesebbeket.

Kellemes kikapcsolódást és jó zenehallgatást kívánok!




                                                 


                                                


                                               


                                                


                                                

forrás: vogue.fr

2012. március 30., péntek

◄ O U T F I T 2 0 1 2 . 0 3. 0 7. Marni dots


Villáminterjú velem


A napokban Ivett a Rebellive blog szerzője keresett meg azzal, mert új rovatot indított a blogján ahol kedvelt személyiségű, vagy becsült munkásságú személyeket faggat  10 "randomkérdés" formájában. Mindig örülök annak, aki érdeklődik a munkám iránt és kíváncsi rám, ezért szívesen válaszoltam.
A mini-interjút már olvashatjátok Ivett blogján: ITT




2012. március 26., hétfő

Új helyen a Casual Fridays!

Új helyre költözik a Látomás férfirészlege, a Fridays Wear. A Nyár utcai egykori fürdőház egyik kis lakásában március 30-tól várja a csak lányokból álló összeszokott csapat a fiúkat a tavaszi szezon legújabb darabjaival.

Ez a lakásüzlet sem lesz folyamatosan nyitva, tehát továbbra is havonta jelentkező eseményről van szó a Casual Fridays esetében. Az időpontok a Látomás Facebook oldalán illetve honlapján láthatóak majd.
A megszokott vásárlós napokon kívül sok újdonság várható: sales napok, különböző programok, és a vendégtervezőkhöz is nyitottan állnak (ha az általuk készített darabok árban közel állnak a jelenlegi termékekhez). A cél továbbra is a havonta újuló kollekciók, a laza családias hangulat, a maximális kiszolgálás, ami az ingyen igazítást is tartalmazza.  A Friday‘s Wear végre egy olyan hely a városban, ami csak a férfiaknak szól, annak ellenére, hogy a lányokat is szívesen várják, bár most kivételesen ők a kísérők.

Időpont: 2012. március 30- április 1. (péntek-vasárnap) 12-18 óra
Helyszín: VI. kerület Budapest, Nyár u. 7. 34-es kapucsengő



Casual Fridays sztori

 Miután a lányok rajongásának tárgya lett a Látomás három boltja, egyre inkább úgy tűnt, hogy a fiúk is szeretnének egy olyan helyet a városban, ahol ők is jó áron juthatnak olyan trendkövető darabokhoz, amik nem jönnek szemben az utcán. A férfiak azonban köztudottan teljesen másképpen viszonyulnak a shoppingoláshoz, mint mi nők, így a hagyományos üzlettől eltekintve egy teljesen új koncepciót képzelt el Szontágh Julie, a Látomás vezetője. A férfiakat nem rángatni kell boltról boltra a megfelelő ruhadarab után egy személytelen plázában, ők a csajokkal ellentétben nem képesek háromszor visszamenni próbálni egy dolgot, amit kinéztek, sokkal inkább egyszerűen egyszerre szeretik letudni a vásárlást. Így született a lakás-bolt ötlet, és az ott tartott férfinapok, a Casual Fridays.
Julie egy merész húzásból a saját lakásában rendezte a Látomás férfi részlegét, a Friday’s Wear-t. Havonta egyszer, három egymást követő napon lehet megtekinteni az aktuális férfi kollekciót. Ekkor átalakul a belvárosi lakás: a fürdőszobában lehet próbálni, a konyhában csevegni, iszogatni, az étkező asztalon sorakoznak a pulcsik, az ágyon a farmerek, a dohányzó asztalon az övek, a kaputelefon pedig pontban délben este nyolcig szinte megállás lkül cseng. Julie szerint könnyebb volt így indítani a férfi vonalat, másrészt lehet egy nőnek ennél jobb dolga, mint hogy házhoz jönnek a férfiak?
Már az első eseménynek nagy sikere volt, aminek nemcsak az  árukészlet volt az oka, hanem pont a szokatlan és izgalmas helyszín, és talán az, hogy a srácoknak egy csak lányokból álló összeszokott csapat segít a válogatásban. Ehhez jött a családias és már-már a szolid buliba hajló hangulat- mindez a VII. kerület egyik bérházában, a Klauzál téren. A harmadik esemény után már egyértelműen kinőtte magát az egész esemény, kicsinek bizonyult a lakás, a padló gyakorlatilag elkopott a rengeteg látogató léptei hatására.
Az igény és a látogatók száma viszont egyre nőtt, úgyhogy új, nagyobb lakásba költözik a Friday’s Wear (egy utcára a régitől). Annak, aki attól fél, hogy elveszik a hangulat, hír, hogy ez a helyszín is izgalmasnak ígérkezik, hiszen egy egykori rdőház egyik lakása a Nyár utcában.

forrás:stylewalker

2012. március 25., vasárnap

Glamour Women of the Year 2012


Csütörtök este kiosztották a 2012-es év Glamour Women of the Year díjait. A hazai női magazin már negyedik alkalommal díjazza a tehetséges hölgyeket különböző kategóriákban.  Tavalyihoz hasonlóan ismét az UP! club szolgáltatta a helyszínt, ahová kicsivel 20 óra után érkeztünk Judittal a plus size life bloggerével.


Az esélylatolgatás már korán elkezdődött, így több divatbloggerrel ( hestyle, street fashion budapest, plussizelife) átbeszéltük hogy vajon kik lehetnek a nyertesek.
Természetesen ezt a  glamour magazin olvasói döntötték el, akik már hónapok óta folyamatosan szavazhattak a jelöltekre. Megjósolható volt 1-2 befutó, de egyhangú döntés mint minden díjátadó esetében előfordul.
Az első kategória győztese az év hősnője díjat a Romani Design vehette át, melyet Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztője nyújtott át.
A műsorvezető hölgyek közül én is Tatár Csillára voksoltam, kinek türkiz zöld, elbűvölő csipke ruhájáért Sármán Nóri volt a felelős.
Velem együtt talán legjobban mindenki az év divattervezőjének nyertesére volt kíváncsi, aki idén Abodi Dóra lett. Személyesen nem vehette át a díjat, mert Tokyo-ban tartózkodott. 
A glamour olvasók a legjobb színésznőnek járó díjat Pokorny Liának , míg a legjobb énekesnőnek járó díjat Janicsák Vecának ítélték.
A Glamour Women of the Year másik kategóriája, melyet mindenki lélegzetvisszafojtva várt az, hogy ki lesz az év modellje. Több nominált is nagy eséllyel indult, úgy mint Demmer Erika, Srej Zsófi és Axente Vanessa. A tavalyi forgatókönyvhöz hasonlóan újra Palvin Barbié lett a díj. A hölgyek nagy örömére a legsármosabb férfi a Jóban Rosszban színésze, Száraz Dénes lett.

Az első magyar plus size modellügynökség üdvöskéivel és Patival az ügynökség vezetőjével buliztunk és pózoltunk a Glamour fal előtt. 

A díjeső még mindig nem ért véget, ugyanis az est folyamán két különdíj is gazdára lelt. A legszebb bőr tulajdonosának a leghíresebb magyar plus-size modellt, Demmer Erikát választották, illetve a Women of the Year legstílusosabb hölgy elismerését pedig Trokán Nóra kapta meg.
Az exkluzív díjátadó hajnalig tartó bulival folytatódott.




Judittal a plus size life bloggerével


VIDEO A Gáláról


Köszönöm a meghívást a GLAMOUR magazinnak.  

2012. március 20., kedd

Mario Gonzalez


Minap találtam rá Mario González Fernández legújabb illusztrációjára, melyet a Topman divatmárka inspirált. Annyira jól sikerült, hogy rajzát a cég bannerként használja több divatportálon is. A 24 éves srácot már a Burberry és a Givenchy kreációi is megihlették, így megalkotta mindkét divatház plakátját.
Művészi parafrázisai mindig sajátságos stílusban készülnek.  A színes ceruza finomkodó és aprólékos vonásai meghatározó stílusjegyeket hordoznak, úgy mint a fotómontázs technika,a tipografikus motívumok és a festői érzékenység.

2012. március 19., hétfő

Már a virtuális polcokon a legújabb Dexter magazin!


Talán nem hallottatok még erről az online kiadványról, melyet tehetséges spanyol fiatalok alkotnak meg hónapról-hónapra. Szerintem mindenképp érdemes egy pillantást vetni rá, mivel nagyon inspiráló , színes, provokatív editorialokat találhatunk benne. Úgy érzem szerencsés vagyok, mert Ricky a magazin szerkesztője a blogom rendszeres olvasója és így másodszor is lehetőségem nyílt, hogy megmutassam magam a Dexter 14. számában.
Én is szívesen dolgoznék ezzel a kreatív csapattal, mely ilyen színvonalas divatmagazint hoz létre.





Sokan vitatkoznak arról, hogy talán egyszer véget ér a nyomtatott, papír alapú magazinok világa és helyére a PDF, digitális formátumok lépnek. Ez talán annyira mégsem utópia, hiszen egyre több példát látunk erre napjainkban. 


Lapozzatok bele a régebbi számokba is;
Dexter magazine 8
Dexter magazine 13
- Dexter magazine 11
Dexter magazine 12




forrás: dextermagazine.com

Nézzétek élőben a GLAMOUR WOMEN OF THE YEAR GÁLÁT!

2012-ben már negyedik alkalommal rendezzük meg a GLAMOUR Women of the Year gálát, amelyen a hazai sztárvilág színe-java is jelen lesz. A Revalid és az Arena Plaza támogatásával megrendezett gálán 2012. március 22-én a díjeső mellett fergeteges parti várja majd a jelölteket és a vendégeket.



Ezúttal minden eddiginél több GLAMOUR rajongó juthatott be az év hazai pink szőnyeges eseményére, de azoknak sem kell elkeseredniük, akiknek most nem jött össze, a díjátadót ugyanis ÉLŐBEN közvetítjük itt, a GLAMOUR Online oldalán.


Március 22-én tehát nincs más dolgotok, mint este 9-kor leülni a számítógépetek elé, és drukkolni a kedvenceiteknek. Hívjátok át a barátnőiteket is, rendezzetek egy csajos estét, és izguljatok együtt a jelöltekért! 



Tehát ne feledjétek, március 22-én 21 órakor GLAMOUR Women of the Year 2012 ÉLŐBEN itt, a GLAMOUR Online-on.


forrás:glamouronline

2012. március 18., vasárnap

Yuksek: off the wall



 A Yuksek nem bonyolította túl legújabb kisvideóját. Egyszerű és meggyőző klippet tervezett az  „ off the wall ” című slágerhez. A szimmetria és a tükrözés művészetének egy játékos formáját választották, mely teljesen illik a zenéhez. Első pillantásra kicsit morbidnak tűnnek a mozgó csonkított kézfejek, de nem egy horror-vígjáték erőltetett szinonimájaként. A színek és motívumok inkább a rajzfilmek világát idézik telis-tele humoros jelenetekkel.

rendező: Romain Segaud

Jó szórakozást!
Hallgassátok meg!






forrás: yuksek

2012. március 12., hétfő

Mintaelmélet tavaszra!

Kirügyeztek a fák, nyílik a kikirics, sajnos még csak a tervezők kollekciójában. Készülve a tavaszra a L'officiel hommes italia összegyűjtött egy csokorra való inspirációt. 
Íme egy kis ízelítő, hogy a legismertebb tervezők milyen motívumokat és színeket álmodtak  a 2012-es tavaszi/nyári szezonra a pasiknak. Most már csak el kell döntenünk melyik virág a kedvencünk. Nekem abszolút favoritom Givenchy stilizált papagájvirágai.


Daniele alessandrini textil-tervei

Etro textil-tervei

Marni textil-tervei 

Prada textil- tervei 

 Givenchy textil- tervei 

Kenzo textil-tervei

photography: omar sartor/styling: matteo cassan/creative director: pablo arroyo/ fashion editor: emil rebek



képek:coutequecoute

2012. március 11., vasárnap

Légy te az Es-tu un Ange? modellje

2012. március 10., szombat

Debütált a Marni kollekció



Mindenki nagy örömére a H&M újabb tervezőt csábított nagyon rövid időn belül  a köreibe,ismét közelebb hozva hozzánk,földi halandókhoz a high-fashiont.

Izgatottan vártam a Marni at H&M exkluzív elővásárlási estet,melyre kizárólag Vip meghívóval lehetett bejutni. Ezesetben  hagyományos postai úton érkezett meg egy nagyon elegáns zöld fóliaborítékban,ami az egész reklámkampány színét és anyagát is jellemezte.
A hagyományos szisztémától eltérve a szervezők úgy gondolták tartanak a megjelenés előtti estén egy celebektől nyüzsgő VIP shoppingolást mielőtt a nagy közönség elé tárják a kollekciót.
Megpróbáltam én is odaérni 7 órára ahogy a meghívóban állt,nehogy lemaradjak valamiről.Sejtésem be is igazolódott, hiszen addigra a sor már a Gerbeaud-ig kígyózott.
A visual merchandiserek igazán kitettek magukért ,hiszen röpke pár óra leforgása alatt készítették elő a helyszínt ahol vörös szőnyeg,elegáns hoszteszek ,koktélok,és dübörgő zene várt minket. Percek alatt magával ragadott a bulihangulat, celebek, szakmabelik, divatbloggerek és szinte minden fashionista felbukkant a vörösmarty –téri üzletben.


Úgy tűnt hogy Marni sem vette félvállról a feladatát,igen meggyőző kollekciót dobott össze,minták tekintetében a körök kaptak nagy hangsúlyt  egyéb geometriai formákkal vegyítve,anyagok tekintetében a selyem ,a  karamell színű,és fekete lakkbőr  voltak meghatározók. A próbánál azt is megtapasztalhattam, hogy az ingek és a nadrágok nagyon kényelmes és könnyű pamutanyagból készültek. A kiegészítők szépen megmunkált plasztik-műtárgyakként csillogtak az asztalokon.




Kicsit csalódott voltam a férfiruhák miatt, amik kevesebb fantáziáról árulkodtak,kivéve azt a néhány feltűnő pöttyös sortot és hupisárga kapucnis bolerót, amit egy bátor magyar férfi nem szívesen venne fel a metrón,munkából hazafelé.











 Nem jöttem el üres kézzel ,ezt a kockás alapon pöttyös inget azért beszereztem.



Távozáskor az H&M egy díszdobozba csomagolt Marni selyemsállal kedveskedett minden vendégnek mely igazán nagyvonalú gesztusnak mondható.
Másnap visszatérve hiányoltam azt, mely szinte minden H&M kollaborációra jellemző : a nyitáskor  fejvesztve hajtépés és sarokletaposva-rohanás  a ruhaállványokhoz. Ezzel szemben csütörtök reggel sokkal nyugodtabb körülmények között tudták csillapítani étvágyukat a Marni-ra éhes rajongók.

Reméljük még sok hasonló élménnyel gazdagít minket a kedvenc kis svéd divatcégünk.


Zsuzsával ( Fashion Guide főszerkesztője) a Marni fal előtt 




Köszönöm a meghívást a Glamour magazinnak!

2012. március 6., kedd

Vigyázz támad a Paisley-minta !

A tavaszi-nyári szezon egyik meghatározó trendje a Paisley-minta. Ez a klasszikus virágminta meglepő erőbedobással éled ujjá és válik a 2012-es nyári szezon kulcsfontosságú motívumává. A divat kifutóiról pedig egyenesen a hálószobánkban landol különböző lakberendezési tárgyak  formájában.

Ahogy elnézegettem a tavaszi kollekciókat, több tervezőnél is észrevettem ezt a mintát. Sokáig keresgéltem mire rátaláltam a pontos nevére, a Paisley-re.
Ez a finom virágminta, igazából az indiai fenyőtobozok formájához hasonlít, melyeket erőszeretettel használnak a tradicionális kelméken. Izgalmas csavar, hogy a nevét mégis egy skóciai városról Paisley-ről kapta, ahol hagyományos receptúra alapján készítettek hasonló textileket.
Az indiai mintát sok tervező úgy, mint Stella McCartney és Jil Sander is szívesen használta kreációin tetőtől-talpig. De a fast fashion márkák között is találunk rá jócskán példát. A Topman legújabb 2012-es férfi kollekciójában a marokkói életérzést és a bohém hippi stílust ötvözi, ahol a könnycsepp alakzat cipőkön, ingeken és pólókon jut főszerephez. De az Asos, az H&M és a Zara márkák is erőszeretettel használják új kollekciójukban. Voltaképp azon se lepődjünk meg ha legközelebb egy kényelmes fotelen vagy esetleg étkészleten  látjuk feltűnni.

Próbáltam minél több fotón érzékeltetni ezt a trendet és remélem ez a rendhagyó összeállítás tetszik nektek. 




2012. március 5., hétfő

Marni at H&M elővásárlási est március 7-én



A meghívóm már megérkezett a március 7.-én tartandó Marni at H&M  exkluzív elővásárlási estére. Imádom a meghívó stílusát… zöld-plastic-cool :) Már izgatottan várom a napot, mert 1-2 kiegészítőt kinéztem. 

Ti is tudjátok már mit vásároltok? 

Hivatalosan Március 8-án reggel 9 órától lesz elérhető mindenki számára a kollekció a Vörösmarty téri üzletben.