2012. május 30., szerda

Vintage nyár- Bonjour Mademoiselle


Úgy gondoltam, most meglepem a hölgy olvasóimat egy saját készítésű editoriallal. A nyári trendek közül az egyik kedvencem a múltidézés mégpedig az 50-es évek hangulatában. Eme korszaknak sok-sok bohókás elemét szeretem, melyek a fotókon is visszaköszönnek. Ilyen például a cat-eye szemüveg, a magasderekú ceruzaszoknya és az elmaradhatatlan virágminta, melyek kulcsfontosságú szerepet játszottak a styling elkészítésénél.
Evelin, mintha egy régi filmből lépett volna elő és igazán jól tetszelgett a díva szerepében.

Photo: DÉZI
Styling/ Set design: CHABY
Hair&MakeUp: GINA
Modell: EVELIN










2012. május 29., kedd

Street Fashion kiállítás

Az utca divatja egykor és ma című interaktív kiállítása, 100 év utcadivatjának, a hétköznapi emberek mindennapi öltözködésének, nő- és férfiideáljainak változását mutatja be az S vonatól a harang kalapon, a hordó szoknyán és a mini örületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.



A kiállításban archív és mai képek párba rendezésével elevenedik meg a hétköznapi emberek öltözködése az 1900-as évektől, egészen a mai trendekig, melyeket www.streetfashionbudapest.hu oldal kiválasztott karakterei illusztrálnak. Belehallgathatunk az SFB 2010-es arcaival készített interjúkba is, továbbá a velük készített gardróbfelmérések eredményeit is megtudhatjuk, ha ellátogatunk a Kiscelli Múzeumba. 
Sőt, mi magunk is részesei lehetünk a kiállításnak: bárki gyarapíthatja a múzeumi tárgyak sorát, ha a kihelyezett polcokra teszi akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéit, és fel is kartotékozhatja azt, vagy saját divatfotóival, emlékeivel, észrevételeivel hagyhat nyomot az erre kiállított falon.
A kiállításon az én egyik szettem és fotóm is fog szerepelni, sőt még hanganyag is lesz:-D
Gyertek el ti is !
Időpont:június 22., 10:00 - augusztus 21., 18:00


forrás:
http://www.streetfashionbudapest.hu/
http://www.facebook.com/events

2012. május 25., péntek

Stylelovely.com kedvencei



A mai reggelem kicsit álmosan és nyűgösen indult, egészen addig, amíg bele nem pillantottam virtuális levelesládámba . Miközben a kávémat szürcsölgettem azonnal kipattantak a szemeim a következő kedves kis üzenet olvastán."Congratulations for your blog! We love it..."- írta a Stylelovely.com szerkesztője. Ez a spanyol online divatmagazin összegyűjtötte a nagyvilágból kedvenc férfi bloggereit. Még akkor sem hittem el amikor megláttam ezek között az enyémet is.
Olyan nevek mellett, mint Facehunter, Piter, Kolonel Mustard, igazán nagy megtiszteltetés szerepelni, hiszen személy szerint mindegyiket imádom.


Máris csodásan folytatódik a mai napom.



2012. május 16., szerda

A hónap kedvenc zenéi #1 /május

SCISSOR SISTERS - Only The Horses                           LANA DEL REY- blue jeans 

       

SIA - clap your hands                                                 GOTYE - in your light

       

képek:google

2012. május 13., vasárnap

◄ O U T F I T 2 0 1 2 . 0 5. 1 3. with backpack




outfit:

trencskó: ALCOTT
sál: H&M
pulcsi: MARKS&SPENCER
nadrág: BERSHKA
cipő: PULL&BEAR
táska: SPRINGFIELD
óra: VINTAGE

2012. május 12., szombat

Mintatúladagolás!


Korábban már többször beszámoltam arról, melyek a nyár sikervárományos mintái. (Mintaelmélet,Támad a Paisley, Természet adta minták) De máris itt egy újabb házi feladat. Hogyan is tudunk össze nem illő mintákat úgy párosítani, hogy azok nem vesztik el vonzerejüket? Íme , itt van pár kitűnő példa.
Minden egyes szett  egy neves designer mintavíziója a nyárra. Többek között láthatjuk Givenchy, Marni, Versace és Dolce&Gabbana 2012-es nyári kollekciójának egy-egy kulcsfontosságú darabjait.
Nem is tudom melyik a kedvencem, talán egyszerre mind.

Photographer:Ben Toms /Styling: Robbie Spencer /Model:Yannick Abrath



2012. május 8., kedd

Hawaii mintával a vízért

A H&M hamarosan bemutatja a H&M for Water elnevezésű, az egész család számára Hawaii-inspirált darabokat tartalmazó kollekcióját, amely bevételének 25%-ával a WaterAid-et, a világ legszegényebb vidékein élők tiszta vízhez és higiéniai eszközökhöz való jutását segítő szervezetet támogatja. 



A napfényes kollekció a könnyed hawaii életstílust ragadja meg pálmamintás női ruhákkal és szoknyákkal, valamint megkötős felsőkkel és hozzáillő, nosztalgikus virágmintás szoknyákkal. Emellett retró stílusú fürdőruhák, valamint kiegészítők egész tárháza – mint például az átlátszó strandtáskák és fejkendők – is kaphatóak lesznek. Férfiak számára az alapvető nyári öltözet a nyomott mintás shorttal,  napszemüveggel és szandállal kombinált pálmafa-mintás ing lesz. Gyermekek számára pedig egymáshoz illő lányka felsőket és szoknyákat, illetve fiú ingeket és sortokat kínálunk a felnőtt ruhákkal megegyező mintával. A H&M for Water kollekció biopamutból és egyéb, fenntarthatóbb anyagokból készült termékeket tartalmaz, és május 31-étől lesz kapható online, valamint a világ körülbelül 200 üzletében.
Lookbook fotókat átnézve, én már alig várom ezt a kollekciót. Tuti beszerzem valamelyik pálmafa-mintás inget vagy pólót. Teljesen beach hangulatom lett:-P




forrás:h&mfashionmedia

Mámorító menta


A 2012-es nyár egyértelműen a menta színé. Többé-kevésbé a világoskék és az almazöld egyvelegéből létrejött hűvösen elegáns árnyalat. Nemcsak a divat, de a lakberendezés területén is végigsöpört meghódítva minden design-márka tervezőjét.

A zöld színt sokan kedvelik testet-lelket-szellemet nyugtató hatása miatt. A természet színeként harmóniát, kiegyensúlyozottságot teremt.
Ennek a tudományos magyarázata,hogy a szem retinájának sok receptora fogékony a zöld színre vagyis vonzza a tekintetet. Egyidejűleg ellazít, nyugodtabbá teszi a légzést, így lámpaláz ellen is kiváló. Ajánlatos, egy irodai megbeszélésen vagy akár egy családi összejövetel során zöldbe öltözni, ha szeretnénk, hogy odafigyeljenek ránk.


Nem hiába alkalmazzák szívesen a lakberendezés területén is, hiszen frissességet, üdeséget kölcsönöz otthonunknak. Viszont ha túl sok felületen jelenik meg, akár unalmassá is válhat, így mindenképpen foltszerűen használjuk.  
Az élénkebb színek közelében a menta kissé háttérbe szorulhat, ezért párosítsuk inkább hasonló pasztell színekkel, így egyenrangú szereplőként jelenhet meg a többi árnyalat mellett. Ez a ruhák esetében is igaz.




Ma én is egy ilyen színű nadrággal nyugtattam meg magam:-)

képek:creamylife.com, google

2012. május 3., csütörtök

Anna Dello Russo kiegészítő-kollekciót tervezett az H&M számára

Teljes arany-arzenál, giccsbugyor és mennyei mámor; ez Anna Dello Russo at H&M kollaboráció. 
A H&M büszkén jelenti be a divatikonnal és legendás divatigazgatóval (Fashion Director), Anna Dello Russo-val indított különleges együttműködését. Anna Dello Russo, a blogszféra bálványa, akinek extravagáns összeállításait divatfotósok és bloggerek vég nélkül dokumentálják és publikálják a világhálón, most egy, a H&M számára készült speciális kiegészítő-kollekció tervezésével bizonyította különleges stílusérzékét. Az ellenállhatatlanul fényűző, gazdagon díszített és játékos termékválaszték Dello Russo ornamentikus ízlését fejezi ki.  A bizsukból, napszemüvegekből, cipőkből, táskákból és egy bőröndből álló kollekció egyedi termékeket tesz elérhetővé kedvező áron a H&M vásárlói számára és 2012 október 4-től lesz kapható – pont a nemzetközi divathetek csúcsidőszakában – a világ kb. 140 üzletében és online.

Már nagyon vártam azt a napot amikor kiderül ki lesz a következő designer, akivel az H&M együttműködik. Szegény Tom Ford: a sok pletyka ellenére mégsem őt választották./nem akar összejönni neki..../
Nagyon izgalmasnak találom ezt az együttműködést – mondja Anna Dello Russo – mivel ez az első alkalom, hogy a H&M speciális projektjében részt vesz egy Fashion Director. Ez a divat fejlődésének jele, és egyszerre érzem magam feldobva és megtisztelve, hogy engem választottak ki az események vezetésére. Olyan, egyedi kiegészítőket akartam kreálni, amelyeket máshol lehetetlen fellelni. Stylistként tudom, hogy a kiegészítők milyen fontosak,  hiszen bármilyen összeállítást személyessé tesznek. Ezekkel a termékekkel mindenki jól szórakozhat, és egy átlagos napot egy fantasztikus divatnappá változtathat – mondja Anna Dello Russo.

Rendkívül izgalmas volt Anna Dello Russo-t bevonni ebbe a projektbe, mert ez teljesen eltér mindattól, amit eddig csináltunk – mondja Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója. – Annának fantasztikus meglátásai és erős ízlése van, ezenkívül ő egy igazi divatikon. Olyan extravagáns kiegészítő-választékot hozott létre, amelybe a H&M-vásárlók és mindenki más is egyből bele fog szeretni! A kollekció maga a túlzás, a fantázia és a dekoráció ünnepe.
Nagy várakozás ellenére mégsem teljes az örömöm, hiszen a hírek szerint csak női kiegészítők lesznek.
 forrás: h&m sajtóközlemény

2012. május 1., kedd

Színes nyári öltönyök



Az idei nyár nem szól másról, mint frissességről és sok-sok mintáról. Színek tekintetében a mentazöld, a korall , az ultramarinkék , a fáradt arany és a türkizkék a befutók.  A forró melegben senki sem akar túl formális lenni, így a laza stílus kulcsa a kigombolt inggallér, valamilyen nyomott mintás póló vagy egyszerűen egy üde színárnyalat. A hatást csak emeli a felgyűrt nadrágszár, vagy aki nem tűri a bokavillantást az kapja fel a rövid sortját és irány a part.  Bármelyik szett kitűnő választás egy nyári esti medencés bulihoz. 
Ki akar jönni?


képek:asos.com